בוצ'ר או שיש

בוצ'ר או שיש

המדריך לבחירת הבוצ'ר המושלם


אם בעבר השימוש בשיש כחומר ממנו נבנה משטח העבודה במטבח היה כמעט מובן מאליו הרי שעם השנים קמו לשיש מגוון מתחרים כגון נירוסטה, מיני חומרים יצוקים, אריחי קרמיקה ואפילו זכוכית.
בוצ'ר בלוק הוא אחד מן המתחרים הללו, מדובר בלוח מאסיבי עשוי עץ אשר קיבל שמו ממשטחי העבודה הקלאסיים של הקצבים (butcher באנגלית). הבוצ'ר בלוק או בשמו השני בוצ'ר למטבח צובר פופולאריות ורבים העומדים בפני שיפוץ מטבח קיים או תכנון מטבח חדש שואלים את עצמם מה עדיף בו'צר או שיש?

יתרונות וחסרונות של משטח עבודה משיש

למעשה קשה למנות יתרונות וחסרונות כלליים למשטחי עבודה משיש. זאת מכיוון שישנם סוגים רבים של שיש, כגון גרניט, שיש קיסר (שיש "מלאכותי" מתוצרת מפעל אבן קיסר הישראלי), אוניקס, משטחי קוריאן, משטחי פירולב, סיליסטון ועוד. שיש מאבן טבעית מיובא לישראל ממקומות רבים ברחבי העולם וקיימים הבדלים באיכות בין המקורות השונים (שיש איטלקי למשל נחשב לאיכותי במיוחד).

לפיכך בבואנו לשקול מה תהיה הבחירה הנכונה ביותר עבורנו, בוצ'ר או שיש, יש להביא בחשבון שלסוגי השיש השונים תכונות שונות. למעשה שונות זו היא אחד היתרונות של השיש שכן ניתן להשוות בין סוגי המשטחים השונים ולמצוא את זה המתאים לנו ביותר, בזכות מאפייניו, מראהו וכמובן גם מחירו.
אם בכל זאת ננסה למנות תכונות כלליות אופייניות למשטחי עבודה למטבח העשויים שיש נוכל לציין שמדובר במשטחים עמידים למדי, צבעם אינו דוהה, הם אינם מוכתמים בקלות, קל יחסית ליצור התאמה מושלמת ביניהם לבין הכיור ולעצבם כך שיופחתו למינימום התזות מים ונוזלים אחרים אליהם.
מבחינת חסרונות יש לזכור כי מדובר במשטח קשיח אשר אם יספוג חבטה בעוצמה מספקת ייסדק ויחייב החלפת המשטח כולו, או שנאלץ להסתפק בתיקון שיותיר עדות על פני השטח ויהווה נקודת תורפה לחלחול נוזלים ופגם באחידות המשטח. אם בכל זאת נוצרים כתמים על השיש קשה מאוד להסירם (לעיתים קרובות בלתי אפשרי).

יתרונות וחסרונות של משטחי בוצ'ר בלוק

גם כשמדובר במשטחי בוצ'ר בלוק ישנו מגוון של אפשרויות, סוגי עץ שונים מהם עשויים המשטחים, אופן הרכבת והצמדת החלקים ממנו עשוי המשטח (לעיתים מדובר במשטח של עץ גושני הלקוח כמקשה אחת מגזע עץ בודד), הטיפולים שנעשו לעץ ותהליכי הגימור שיושמו עליו. עם זאת אין ספק שאחידות התכונות היא רבה יותר מאשר זו המאפיינת משטחי שיש.
מי שמוצא עצמו שוקל אם לבחור בוצ'ר או שיש הינו ודאי בעל חיבה מסוימת לעץ. עץ הינו חומר גלם ייחודי המשדר חמימות, מראה טבעי, כפרי ולעיתים אפילו גולמי ו"גס" משהו. מי שמעוניין במטבח המעוצב ברוח זו ידע מיד אם לבחור בוצ'ר או שיש.

יתרונותיו היחסיים של בוצ'ר בלוק הם גמישות מסוימת של המשטח, כך הוא "בולם" חבטות טוב יותר ושומר טוב יותר מפני שבירת כלי מטבח עדינים עשויים חרס או זכוכית. משטח הבוצ'ר עצמו גם הוא עמיד יותר משיש בכל הקשור לסדקים ושברים.
חסרונותיו של הבוצ'ר הם שהוא נשרט בקלות רבה יותר משיש, יש לשמור עליו טוב יותר (מבחינת ניקיון, מניעת מגע ממושך עם חומרים מעכלים ויישום שימון תקופתי ואף ליטוש וגימור מחדש לפי הצורך). הבוצ'ר גם רגיש יותר לחום משיש ועשוי להינזק אם מונח עליו במישרין סיר, מחבט או תבנית לוהטים.

התקנתו של בוצ'ר בלוק אינה מסובכת יותר מזו של משטח שיש אולם היא מחייבת התמחות אשר יש לוודא היטב כי היא מצויה בידי בעל המקצוע לידיו אנו מוסרים עבודה זו.

שיקולים מרכזיים בבחירת בוצ'ר או שיש

המחיר אינו צריך להוות שיקול בבחירת בוצ'ר או שיש שכן לכל אחד מהם מגוון סוגים שונים שמחיריהם משתנה בהתאם. כמו כן יש לזכור כי מדובר במשטח שישרת אותנו שנים רבות ולפיכך ראוי להשקיע את הסכום שיאפשר מימון בחירה עימה אנו שלמים לחלוטין.

מכיוון שבשני המקרים ניתן ליצור משטחי עבודה עמידים ואיכותיים נראה שהבחירה בסופו של דבר תיעשה לפי העדפה אישית. מראהו הייחודי של בוצ'ר בלוק עשוי להלך קסם על אחדים בעוד אחרים ילכו שבי אחר גוון ודוגמא של אבן שיש מסוימת. ראוי שמי שנוטה לאחד הכיוונים יטרח לברר ולהכיר את יתרונותיו וחסרונותיו, כך מובטח כי לא יהיו בעתיד הפתעות שיעלו ספיקות בנוגע לכמה נכונה הייתה בחירתנו.

תוצרת ארה״ב

הדק הסינטטי
!הטוב בעולם

:לפרטים ולהזמנות

03-538-6205

ריהוט עץ מלא ייחודי במבצע חיסול